ADANA / SEYHAN - Yıldırım Bayazıt Ortaokulu

Nis

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Yıldırım Beyazıt ilk ve Ortaokulunun düzenlemiş olduğu "Şimdi Başarma Zamanı" 2017-2018 Okul yıl sonu etkinliğimizde sizleri aramızda görmekten onur duyarız.

Nis

Adana Valiliği koordinasyonunda yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "İçimizden Biri Projesi" faaliyetlerinden olan okul ziyaretlerinin ilki Adana Milletvekili Sayın Mehmet Şükrü ERDİNÇ´in katılımıyla gerçekleşti.

Yıldırım Bayazıt Ortaokulu öğrencilerinin konuğu olan Mehmet Şükrü ERDİNÇ,  1 saat süren Program sonunda öğrencilerin  sorularını cevapladı. Keyifle geçen program sonrasında Milletvekilimiz  öğrencilerimizi Ankara´ya davet müjdesini verdi.

Nis

Bilgi yarışmamız sonrasında tüm sınıf sevilerinden kazanan 4 sınıfımızla öncelikle tiyatroda eğlendik, eğlenirken düşündük. Arkasından şehrimizin muhakkak görülmesi ve üzerinde konuşulması gereken Adana Kent Müzesini gezdik.

Nis

Yıldırım Bayazıt Ortaokulu olarak tüm velilerimizi Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla "Herostratos´u Unutun!" adlı tiyatro oyununa götürdük. Bolca da eğlendik.

Nis

Okulumuz 8/C sınıfı öğrencilerinden Barış AKINCI okullar arası Tekwando branşında 61 kg´da adana ikincisi olmuştur. Okulumuzu Mayıs ayında Nevşehir ilinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonasında temsil edecektir.

Nis

Okulumuz Kız Futsal Takımı il birincisi olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı. Bu başarıda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103. yıldönümü dolayısıyla okulumuzda anma etkinlikleri düzenlendi. Emeği Geçen Ayşe ARSLANTAŞ, Gülcan YÜCE ve Engin CAN´a teşekkür ederiz.

Mrt

Sınıflar arası düzenlenen bilgi yarışmasına katılan öğrencilerimiz Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi alanlarda tatlı bir rekabet yaşayarak eğlendiler. Yarışmayı kazanan  5/B, 6/C, 7/B, 8/F sınıflarımızı tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.

Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla andı.

Mrt

Okulumuzda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. 1 gün önceden öğrenciler deprem ve yangın hakkında videolar ve sunumlarla bilgilendirildi. Ertesi gün 1. ikaz sesi verilldiğinde deprem tatbikatı, 2. ikaz verildiğinde ise tahliye yapıldı. Tahliyeden sonra içeride kalan bir yaralı kurtarıldı ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz tarafından ilk yardım yapıldı. Dışarıda da yangın tatbikatı gerçekleştirildi ve Sivil savunma Haftası kutlamasına geçildi.

Tatbikatta ve programda emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve okul personeline teşekkür ederiz.

Mrt

Adana İl AR-GE desteğiyle okulumuz öğrencilerine Bilim Teknik Dergisi dağıtılmıştır. Katkı Sunan herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Öğrencilerde ağız ve diş sağlığı bilincini artırmak amacıyla okullarda diş macunu ve diş fırçası dağıtımı gerçekleştirildi.

Mrt

Kız futsal takımımız şehit ahmet Mehmet oruç spor lisesi gezisi ve hazırlık maçı gerçekleştirdi galip gelen takımımız yarı finaller öncesi hazır bir görüntü verdi.

Mrt

Öğretmenimiz Fatma GÜLEP´in hazırladığı Anasınfı etkinliklerimiz.

Mrt

Okulumuz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı kıyafetlerini belirledi.Kıyafet tasarımı ve logo görsele konulmuştur.